difuzor aromaterapie uleiuri esentiale
aromaterapie

Adevărul despre aromaterapie

Studiile asupra aromaterapiei sunt limitate, chiar dacă aceasta este o tehnică utilizată încă din timpuri străvechi.

Cu toate acestea, unele studii au arătat că aromoterapia ar putea avea beneficii pentru sănătate, inclusiv:

  • Eliberarea de anxietate și depresie
  • Îmbunătățirea calității vieții, în special pentru persoanele cu afecțiuni cronice de sănătate
  • Somn îmbunătățit

Studii de mică anvergură sugerează că aromoterapia cu ulei esențial de lavandă poate ajuta:

  • Reduce durerea pentru persoanele cu osteoartrita genunchiului
  • Îmbunătățește calitatea vieții pentru persoanele cu demență
  • Reduce durerea pentru persoanele cu pietre la rinichi

Uleiurile esențiale utilizate în aromoterapie sunt de obicei extrase din diferite părți ale plantelor și apoi distilate. Uleiurile foarte concentrate pot fi inhalate direct sau indirect sau aplicate pe piele prin masaj, loțiuni sau săruri de baie. Unii producători de uleiuri esențiale au uleiuri care pot fi administrate intern, dar cercetările privind siguranța și eficacitatea acestei metode sunt extrem de limitate.

aromaterapie uleiuri esentiale

Cum se administrează uleiurile esențiale pentru aromaterapie

Se crede că aromaterapia funcționează stimulând receptorii mirosului din nas, care apoi transmit mesaje prin sistemul nervos către sistemul limbic – partea creierului care controlează emoțiile. Cel mai eficient mod de administrare a uleiurilor esențiale este utilizarea unui difuzor aromaterapie cu uleiuri esențiale.

Multe uleiuri esențiale s-au dovedit a fi sigure atunci când sunt utilizate conform instrucțiunilor. Cu toate acestea, uleiurile esențiale utilizate în aromoterapie nu sunt reglementate de autoritățile in domeniul sănătații.

Când se aplică uleiuri pe piele, efectele secundare pot include reacții alergice, iritații ale pielii și sensibilitate la soare. În plus, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina modul în care uleiurile esențiale ar putea afecta copiii și modul în care uleiurile ar putea afecta femeile gravide sau care alăptează, precum și modul în care uleiurile ar putea interacționa cu medicamente și alte tratamente.

Dacă vă gândiți la aromoterapie, consultați medicul și un aromaterapeut instruit cu privire la posibilele riscuri și beneficii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *