ce inseamna hdr camera foto telefon
Tehnologie

Ce este HDR

Specificatiile HDR se refera la capabilitatea camerei foto de a obtine o imagine superioara in privinta iluminarii echilibrate pe tot campul vizual. Deseori iluminarea naturala nu este ideala pentru a obtine o fotografie perfecta.

orange.ro

Sa presupunem ca dorim sa obtinem o poza in care cerul va acoperi o suprafata mai mare de jumatate din fotografie. Planul cerului va fi mult mai aprins decat obiectele de pe pamant, iar acest lucru va determina camera foto sa inchida diafragma pentru a obtine o imagine buna pentru cer. Dar acest lucru va face ca pamantul sa fie slab iluminat si vom obtine o imagine inchisa ca si luminozitate si slab colorata.

De ce este HDR atat de util si cautat

Aparatul foto a fost inlocuit de mult timp de camera foto a telefonului mobil. Este mult mai simplu sa faci poze cu telefonul decat sa cari cu tine peste tot o camera foto. Si deseori ai ocazia sa fotografiezi ceva interesant, pe care doresti sa iti ramana in amintire, dar ai uitat sa iti iei aparatul foto de acasa. Aici telefonul mobil a reusit sa se impuna foarte usor si natural. Nu vei reusi sa iei camera foto cu tine intotdeauna, dar telefonul sigur il vei avea.

ce inseamna hdr telefon
Mai multe detalii despre HDR pe Youtube

Producatorii de telefoane mobile smart au identificat aceasta oportunitate si au imbunatatit constanti tehnologia fotografiei digitale, ajungand ca unele aparate din zona superioara de pret sa ofere o calitate foto apropiata de aparatele foto specializate DSLR, inclusiv zoom optic si setari manuale pentru diafragma si distanta focala.

Revenind la HDR, aceasta tehnologie presupune suprapunerea mai multor instantanee, capturate la diferite luminozitati si pastrarea zonelor bine iluminate din fiecare. Apoi fotografia este recompusa ca un puzzle, obtinandu-se o imagine bine iluminata si colorata pentru toate planurile vizuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *