Fără categorie

Cum ne afectează dimensiunea telefonului

Dimensiunea ecranului unui telefon mobil joacă un rol vital în eficiența acestuia. Eficiența aici se referă la confortul cu care puteți utiliza telefonul. Un lucru despre telefoanele mobile cu un ecran mai mic este că este dificil să faci activități precum citirea știrilor, scrierea unei postări pe blog sau scrierea unui e-mail. Ecranele sub 4 inci sunt dificil de utilizat pentru orice altceva decât pentru a conversa pe social media.

Samsung a fost pionierul telefoanelor mobile cu ecran mare, denumite în mod obișnuit phablets. Pionierul mobil a fost seria Samsung Galaxy Note care a debutat în 2011. A fost primul telefon cu o dimensiune a ecranului mai mare de 5 inci.

Deși telefonul a avut un succes comercial, au existat reclamații din partea utilizatorilor care doreau un ecran mare, dar nu un dispozitiv mare. Motivul principal a fost acela că un dispozitiv mare va fi voluminos și dificil de mutat cu el. Prin urmare, odată cu lansarea ulterioară a seriei phablet Samsung ajustată pentru a satisface cerințele consumatorilor, alți producători au urmat rapid modelul Samsung.

Aceste phablete au stabilit noi culmi pentru cuvântul multitasking. Acestea promovează eficiența oferindu-vă avantajul unui spațiu maxim pe ecran. Acestea facilitează multitasking-ul. Puteți naviga cu hărți în timp ce efectuați un apel. Puteți răspunde la un mesaj text în timp ce vizionați un videoclip.

Această utilizare a îmbunătățit eficiența la locul de muncă, facilitând profesioniștilor să îndeplinească sarcini cu stres cât mai mic posibil. Se dezvoltă tot mai multe aplicații care vizează aceste dispozitive cu ecran mare pentru a vă ajuta să fiți și mai eficienți.

Prin urmare, un ecran mai mare nu este util doar acasă, ci este esențial și la birou. Ne ajută să facem lucrurile fără a fi voluminoși, cum ar fi laptopurile sau vechile noastre desktop-uri. De asemenea, au mai multe aplicații, ceea ce facilitează inovația.

comparatie dimensiune telefon

Experiență superioară de vizionare

Ați încercat vreodată să urmăriți un film sau o emisiune TV pe un ecran de 4 inci? Apoi, încercați să urmăriți același film sau emisiune TV pe un ecran de 5,5 inci sau mai mare. Veți observa diferența mare.

Apariția ecranului compatibil Full HD de înaltă rezoluție a făcut ca experiența noastră de vizionare să fie cinematică, în special pentru vizionarea pe ecrane de cel puțin 1080p. Cu toate acestea, pentru a vă bucura de experiența Full HD, trebuie să încercați ecranul AMOLED. Pe lângă experiența de vizionare captivantă, ecranul AMOLED este eficient din punct de vedere energetic. Aceasta înseamnă că nu veți folosi multă energie pentru a viziona filme.

Citiți fără să vă obosească ochii

Majoritatea dintre noi citim multe pe telefoanele noastre. De la citirea postărilor de pe blog la știri de ultimă oră de pe canalele de știri importante precum CNN și BBC, până la vizionarea fluxurilor de pe rețelele sociale, articolele și cărțile electronice nu sunt în urmă.

Pentru cei care au folosit ecrane mai mici, vor întâmpina dificultăți și oboseală a ochilor atunci când vor să facă oricare dintre activitățile menționate mai sus pe telefon. Trecând rapid la marile ecrane, problemele legate de încordarea ochilor au dispărut.

Este important să știm că, atunci când vine vorba de oboseala ochilor, nivelul de luminozitate al ecranului este la fel de important ca dimensiunea ecranului. Prin urmare, trebuie să îl ajustați la niveluri optime înainte de a vă putea bucura de lectură.

Samsung Galaxy S7, S6 edge, Techno phantom 10 sunt exemple bune de telefoane mobile perfecte pentru citit. Aceste telefoane dispun de tehnologie de afișare adaptivă.

Adaptive Display analizează mediul și conținutul, astfel încât să vă poată oferi un afișaj personalizat pentru a vă oferi o experiență de vizionare confortabilă, care nu vă va obosi ochii.

Acest lucru este foarte important pentru un mediu întunecat sau în lumina directă a soarelui. Aceste două medii sunt cele mai dificil de citit.

Bucurați-vă de detalii superioare în jocuri

În zilele bune ale telefoanelor mobile, am avut jocuri precum Snake și Snake II. Aceste jocuri erau populare la acea vreme, constând dintr-o coadă lungă care s-a mutat dintr-o parte a ecranului nostru în alta.

Astăzi, jocurile mobile au devenit mai grafice. Este dificil să se facă distincția între un joc pe un dispozitiv mobil și unul pe un laptop, în special telefoanele emblematice. Jocurile sunt atât de realiste încât este ușor să recunoști personajele din joc în viața reală.

Un ecran mai mare are o viteză de reacție aprofundată pentru a facilita mișcarea personajului. De asemenea, oferă unghiuri largi de vizualizare, ceea ce este foarte important atunci când jucați un joc de nivelul menționat aici. Un ecran mai mare vă permite să țineți telefonul cât mai confortabil posibil și oricine urmărește jocul cu dvs. îl poate vedea clar fără a pierde calitatea imaginii.

Ușurința de a face temele online

Este obișnuit să vezi oameni care își folosesc telefoanele pentru mai multe sarcini. Aceste sarcini includ cumpărături online, servicii bancare online, blogging și marketing online. Trebuie să vizualizați text și imagini în timp ce faceți cumpărături online.

Același lucru se aplică la introducerea informațiilor personale pentru plată. Imaginați-vă pentru o secundă că nu puteți verifica în detaliu imaginea produsului pe care doriți să îl cumpărați sau măriți-l pentru a-l verifica.

Acest lucru a dus la multe persoane care au comandat și plătit pentru articolele greșite online. Pentru bloggerii care își folosesc telefonul pentru a scrie postări pe blog. Este dificil să scrieți articole lungi cu imagini detaliate pe un ecran mai mic de 5,5 inci.

Prin urmare, evidențiază necesitatea unui ecran mare. Puteți mări produsul pe care doriți să îl cumpărați pentru a obține o vizualizare detaliată a produsului. Derulați prin sute de pagini din magazinele online precum Amazon.

În plus, bloggerii și creatorii de conținut pot adăuga imagini și pot scrie articole detaliate cu un ecran mai mare. Plata online se poate face și mai rapid cu un ecran mai mare, deoarece puteți completa detaliile mai repede cu o imagine mai clară.

Puteți accesa aici o comparație telefoane mobile.

Calitate mai bună a imaginii

Fotografierea a devenit unul dintre principalele motive pentru care oamenii cumpără telefoane mobile. De aceea, oamenii caută mereu telefoane mobile cu camere grozave.

Deși nu este posibil să îmbunătățiți calitatea camerei unui telefon cu un ecran mai mare, un ecran mai mare îmbunătățește compoziția fotografiilor. Acest lucru va lărgi unghiul și vă va permite să capturați întregul mediu simultan.

Grafica video

Un lucru despre un ecran mai mare este că face ecranul mai luminos. Întreaga esență a graficii video pentru a acoperi decalajul dintre persoanele implicate. Cu un ecran mai mare, veți simți că sunteți acolo cu oricine discutați sau aveți de-a face cu timpul. Deci, ecranul mai mare face apelurile video mai bune decât un ecran mai mic.
Baterie mai mare

Este un produs secundar al marelui ecran. Un ecran mai mare vine cu o baterie mai mare. Importanța unei baterii mai mari nu poate fi subestimată. Fără o durată bună de viață a bateriei, nu puteți face nimic cu telefonul.

Motivul pentru care un ecran mai mare vine cu o baterie mai mare este din cauza caracteristicilor suplimentare care vin cu acest telefon. Telefoanele compacte au o baterie mai mică, deoarece au fost proiectate doar pentru apeluri și mesaje text. Telefoanele efectuează acum activități mai complexe, de unde necesitatea unei baterii mai mari și a unui ecran mai mare.

Sursă: dailyngn.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *