dimensiuni telefoane comparatie
Versus

De ce este importanta dimensiunea telefonului

In general, oamenii isi doresc telefoane cu un ecran cat mai mare pentru a se putea bucura de abonamentul la Netflix sau de vizionarea clipurilor de Youtube sau Facebook pe o suprafata cat mai generoasa. Pe de alta parte, dimensiunea mare a telefonului vine la pachet si cu niste dezavantaje, usor de identificat.

Telefonul nu iti va sta bine in buzunar si se va vedea inestetic desupra buzunarului sau chiar te va deranja atunci cand te apleci sa ridici ceva, sau sa te incalti. Tot la acest capitol al potrivirii cu vestimentatia, daca telefonul este suficient de lat, colturile sale se vor vedea urat prin pantalon si chiar vor accelera uzarea tesaturii in acele locuri.

Alte considerente ce tin de dimensiuni

Display-urile mari nu sunt intotdeauna si cele mai bune din punctul de vedere al calitatii imaginii. Este foarte importanta densitatea de pixeli, adica raportul pixeli per cm patrat. Ecranele cu un raport mai bun sunt si cele mai fidele in a proiecta imaginile la rezolutii mari.

Desigur ca o densitate mare se vede si in pretul telefonului, nu numai in calitatea imaginii prezentate.

Exista unele teorii conform carora producatorii de telefoane prefera sa produca terminale cu dimensiuni cat mai mari pentru a fi mai dificil de tinut intr-o singura mana si pentru a creste sansele ca acestea sa fie scapate din mana. Astfel ar creste si nevoia de a schimba des telefonul, ceea ce se vede in cifra de afaceri a producatorilor de telefoane mobile.

Ce facem pentru a ne asigura ca alegem dimensiunea corecta?

Pai avem la dispozitie 2 optiuni care ne permit sa verificam daca un model nou de telefon este compatibil din punct de vedere al dimensiunii cu mainile noastre.

Prima optiune este sa mergem intr-un magazin cu show room si sa incercam live si fizic sa tinem in mana telefonul preferat si sa il operam pentru taskurile de zi cu zi. Asa identificam daca marimea sa este potrivita pentru marimea mainilor si daca ajungem cu degetul mare catre marginea indepartata a display-ului, adica daca il putem opera cu o singura mana.

A doua optiune, daca nu putem merge intr-un magazin fizic, este sa comparam vizual dimensiunile cu specificatiile ultimului telefon pe care l-am detinut si pentru care se presupune ca stim perfect daca se potrivea bine cu dimensiunile mainilor. Gasiti aici un astfel de instrument digital de comparare dimensiuni telefoane.

Graficele prezentate in articolul de mai sus sunt orientative si calculate matematic pentru a afisa diferentele relative. Nu inseamna ca marginile graficelor delimiteaza un telefon fizic lipit de ecranul computerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *