5g vs 4g internet mobil
Tehnologie

Internet mobil 5G vs 4G

5G este cea mai noua tehnologie de conectare la retelele mobile de date si vine sa inlocuiasca 4G pentru a depasi limitarile pe care aceasta le are in ceea ce priveste numarul de echipamente care se conecteaza simultan, viteza la care poate opera, gradul de acoperire a semnalului, precum si stabilitatea acestuia.

Noua tehnologie 5G functioneaza pe un spectru radio diferit, utilizeaza antene speciale si ofera conexiune unui numar teoretic nelimitat de device-uri concomitent, fara sa sacrifice latimea de banda a internetului sau stabilitatea conexiunii. Daca 4G folosea o frecventa de maximum 6GHz, 5G ajunge de la 30 GHz si pana la 300 GHz, beneficiind astfel de eliminarea intarzierilor la transmiterea datelor, de o interferenta scazuta a semnalului si de o latime de banda superioara.

5g vs 4g internet mobil

5G depaseste cu mult viteza internetului mobil al 4G

S-a calculat ca in conditii ideale (retele libere, acoperire perfecta, interferente minime), 5G reuseste sa depaseasca viteza 4G de top de aproximativ 20 de ori. Daca pana acum 4G se spunea ca poate atinge viteza maxima de 1Gbps, 5G reuseste sa ajunga la 20Gbps, ceea ce reprezinta o viteza de download fenomenala. O transmisiune video pe Skype ar fi redata fara intarzieri si la o calitate superioara.

Concluzii 5g vs 4g

Avantajele utilizarii conexiunii de tip 5g vs 4g sunt urmatoarele:

  • viteza superioara (aprox de 20 de ori mai rapid vs 4g)
  • conectarea mult mai multor echipamente in acelasi timp fara afectarea vitezei de transfer
  • grad de acoperire si stabilitate a semnalului
  • functioneaza pe o alta banda de frecventa vs 4g (pana al 300GHz vs cei 6GHz ai retelei 4G)
  • Undele radio 5G sunt mai scurte decat cele ale 4G, dar sunt mult mai bine directionate, atingand astfel o eficienta superioara

Mai multe informatii puteti gasi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *