senzor de lumina ambientala
Tehnologie

Senzor de lumina ambientala

Un senzor de lumina ambientala este responsabil cu detectarea intensitatii luminii ambientale, asa cum spune si denumirea sa.

senzor de lumina ambientala

Ce face senzorul de lumina ambientala

Acest senzor are doua functii importante:

  • ajustarea luminozitatii display-ului in mod direct proportional cu lumina ambientala pentru a permite ecranului sa fie clar si usor de citit. Mai precis, atunci cand iesim afara pe un soare puternic, daca nu avem aceasta functie activata, va fi greu sa identificam elementele de pe ecran. In acest caz senzorul de lumina detecreaza intensitatea mare a luminii solare si mareste proportional luminozitatea ecranului pentru a-l face lizibil. Atunci cand folosim smartphone-ul intr-un mediu intunecat, senzorul reduce luminozitatea ecranului pentru a nu deranja ochii utilizatorului.
  • economia de energie este ce-a de-a doua functie a acestui tip de senzor. O luminozitate ridicata a display-ului inseamna ca ledurile care lumineaza ecranul sunt la capacitate maxima, ceea ce inseamna si un consum ridicat de energie. Ajustarea luminozitatii in medii slab iluminate ajuta, pe langa confortul pentru ochi, si economisirea acumulatorului.

Senzorul de lumina ambientala este pozitionat langa cel de proximitate, aproape de difuzorul telefonului mobil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *