telefoane cu incarcare wireless fara fir
Tehnologie

Telefoane cu incarcare wireless

În esență, încărcarea wireless utilizează bucle sau spire de cabluri conductoare de curent electric înfășurate în jurul unui magnet de forma unei bare – care este cunoscut sub numele de inductor. Când un curent electric trece prin firul înfășurat, acesta creează un câmp electromagnetic în jurul magnetului, care poate fi apoi utilizat pentru a transfera o tensiune sau o încărcare la ceva din apropiere.

Încărcarea wireless a evoluat de la a fi disponibilă pe anumite telefoane Android, la a fi adoptată și de iPhone și de alte dispozitive, cum ar fi carcasele pentru căști wireless. Atracția încărcării fără fir este ușor de înțeles: în loc să conectați un cablu, puteți plasa dispozitivul pe un suport sau pe un covor și îl puteți ridica atunci când bateria este încărcată. Și, spre deosebire de majoritatea părților din industria tehnologică, fiecare companie s-a hotărât să adopte standardul Qi, astfel încât un încărcător va funcționa cu toate dispozitivele dvs.

orange.ro

Dacă sunteți curioși cu privire la modul în care funcționează această tehnologie, dacă este sigură și ce încărcătoare trebuie să obțineți, vă vom prezenta detaliile de bază, astfel încât să puteți face o alegere în cunoștință de cauză. Este posibil ca încărcarea fără fir să nu fie singura modalitate prin care reîncărcați dispozitivele, dar cu siguranță merită luată în calcul.

telefoane cu incarcare wireless fara fir

Cum funcționează încărcarea wireless?

Principiul de bază din spatele încărcării fără fir este transferul de energie între două bobine în mișcare. Prima bobină se află în încărcătorul fără fir, care trebuie conectat la o priză. Când electricitatea traversează bobina, creează un câmp electromagnetic cu un curent alternativ (AC). Când o a doua bobină (cum ar fi cea din interiorul telefonului sau al altui dispozitiv) intră în acel câmp, acesta completează circuitul și îl transformă într-un curent continuu (DC), care îi încarcă bateria. Găsiți aici lista cu telefoanele cu cele mai mari baterii.

Cele mai bune încărcătoare fără fir se încadrează în două categorii: suprafețe de încărcare (pads), care stau orizontal pe o masă și suporturi de încărcare, care vă susțin telefonul în poziție verticală. Nu există un răspuns greșit aici, doar o chestiune de preferință.

Majoritatea dispozitivelor au o viteză maximă de încărcare de 10W (wați), deși unele încărcătoare pot produce putere la o rată de 15W. Pentru referință, adaptoarele rapide pentru încărcarea cu fir au o viteză maximă de 30W. Unul dintre motivele acestei limitări este faptul că încărcarea fără fir generează căldură. Menținând puterea scăzută, telefonul dvs. nu va fi deteriorat și nici bateria nu se va degrada mai repede decât în ​​mod normal. Acestea fiind spuse, păstrarea telefonului conectat la orice sursă de energie pentru o lungă perioadă de timp după ce se încarcă complet poate avea un impact asupra sănătății bateriei în timp.

Sursa: https://www.rollingstone.com/product-recommendations/electronics/how-do-wireless-chargers-work-1025760/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *